MakerFaire Zagreb 2020

Udruga FabLab iz Zagreba drugi puta u nizu uspjela je organizirati Maker Faire Zagreb u subotu 3. listopada 2020. godine ispred Tehničkog muzeja Zagreb, uz poštivanje epidemioloških mjera i primjenjujući propisanu udaljenost između izlagača i posjetitelja.
Ljubaznošću organizatora Institut je imao priliku kao izlagač sudjelovati i predstaviti projekt “Zajedno i odgovorno za dobrobit okoliša” te u skladu s time izložiti i prezentirati zainteresiranima uređaje nabavljene u sklopu projekta, a uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.
Uređaji se sastoje od granulatora i injektora. U granulator se ubacuju komadi odbačene plastike (poput čepova) koji se drobe, te se tako dobiveni komadići plastike ubacuju u injektor u kojem se pri visokoj temperaturi komadići plastike tope, te istiskuju u pripremljene željene oblike. S obzirom na otežane uvjete održavanja ovakvih događaja ipak se pokazao zadovoljavajući interes građanstva i time smo i mi zadovoljniji jer se trud isplatio.
Zahvaljujemo udruzi FabLab i timu na uloženom naporu pri organizaciji ovoga značajnoga događaja i vjerujemo da ćemo se družiti i 2021. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)