BIOPLAnet

Nakon uspješnih inicijalnih malih pilot projekata ZODO i ZODO 2, provedenih 2019. i 2020. Institut je prijavio projekt Zajedno i odgovorno za dobrobit okoliša pod nazivom BIOPLAnet na financiranje iz Europskog socialnog fonda na pozivu za popoularizaciju STEM područja.

Projekt BIOPLAnet je uspiješno vrednovan i ugovor o financiranju je potpisan 30.12.2021. godine.

Potpisivanje ugovora 30.12.2021.

Cilj projekt je ojačati organizacije civilnog društva uključene u projekt za popularizaciju STEM područja kroz podizanje svijesti o kružnoj ekonomiji i korištenju recikliranja za boljitak okoliša u kojem živimo.

Insitutut poduzetničkog obrazovanja i inovacija uz pomoć partnera, Carpe Diem, udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih iz Karlovca, Udruga za promicanje kreativnog i zdravog života “Otok“ koja djeluje na Prviću, Udruga za kreativni socijalni rad koja radi sa osjetljivim skupinama, Udruga Fablab za promicanje digitalne fabrikacije, stvarati će u svojim sredinama lokalne ekosustava oko uređaja za recikliranje i time poticati podizanje svijesti o kružnoj ekonomiji. Uz podršku Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u prostoru Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu organizirati će se kutak za kružnu ekonomiju koji će posjetiteljima omogućavati ne samo upoznavanje sa temom, već i praktičan rad u području recikliranja. Da ove aktivnosti ne budu samo u okruženjima partnera, projektom se organizira i mobilni centar koji će širom Hrvatske u lokalnim zajednicama raditi na cilju ovog projekta, popularizacije STEM-a kroz podizanje svijesti o odgovornom ponašanju u okolišu.

U tijeku je izrada vizualnog identiteta projekta, a radi se i na pripremi studijskih putovanja, s ciljem stjecanja uvida u teme kružne ekonomije, edukacije potrebne za provođenje projekta.

Uskoro više o projektu, na zasebnim mrežnim stranicama projekta BIOPLAnet.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda | Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost Instituta POI